Je hebt de motivatie om je doel te bereiken maar je weet niet hoe je dit gestructureerd moet doen. Trainingsschema’s vormen de basis om je doel efficiënt te behalen. Wil je net een stap verder gaan, dan is een personal trainer waarschijnlijk een goed idee. Je laten begeleiden door een personal trainer heeft heel wat voordelen.

1. Persoonlijk trainings- en voedingsschema
Je gaat samen met een personal trainer aan de slag om je persoonlijk trainingsschema op te stellen, dat helemaal is afgestemd op jouw lichaam en sportdoel. De personal trainer kijkt naar verschillende aspecten bij het opstellen van je trainingsschema. Zoals hoe vaak je vooropgesteld wenst te trainen en hoe snel jij je doel wenst te behalen. De personal trainer bekijkt ook samen met jou een aangepast voedingsschema, zodat je nog sneller je doel kan bereiken.

2. Houvast
Je kent het wel, vol goede moed gestart, maar na enige tijd zakt de motivatie wat weg. Een keertje een training overslaan kan toch geen kwaad? Of twee trainingen, … Oh nee maar niet met een personal trainer! Want met hem of haar heb je een afspraak om te komen sporten. Zij blijven je continu stimuleren en helpen om je doel te behalen.

3. Motivatie en inspiratie
Eén van de leuke voordelen van je personal trainer is dat hij of zij ongelooflijk veel inspiratie heeft om je te blijven motiveren. Net die iets meer uitdagendere oefening of jezelf verrassen dat je de grens hebt verlegd. En hoe leuk is het niet om een compliment te krijgen over je vooruitgang.

4. Professionele begeleiding
De personal trainer staat je bij met professioneel advies. Kennis over het menselijk lichaam, sport en blessures maken dat de oefeningen perfect op jou zijn afgestemd. Gewoonweg omdat de personal trainer je meteen corrigeert zodra hij of zij ziet dat je de oefening verkeerd uitvoert. Wordt een oefening iets te zwaar, dan zoekt de personal trainer meteen naar een alternatief voor jou.

5. Optimaal resultaat
Bovendien behaal je met een personal trainer je doel zo optimaal mogelijk. Je bespaart tijd, omdat je enkel de oefeningen uitvoert die je helpen om je doel te bereiken en dit op de meest efficiënte manier.

Wil je graag hulp inschakelen van een personal trainer? Lees dan meer over personal training bij Basic-Fit en kies meteen een trainer die bij je past. Bij jou in de fitness, of een andere club in de buurt.